Träningssamarbete 2021-2022

V. 1 IF Minken
Välkommen med och testa på juniorträningssamarbetet i Norra Österbotten (Falken, Brahe, Minken, Botnia, Kronan)! Vi kommer att ha en träning per vecka under vintern och hoppas att corona ger med sig så att vi kan börja köra mera gemensamma träningar senare! Vecka 1:s träning startar från Stjärnhallen i Nykarleby och temat är att läsa kartan i hög fart! Upplägget är 6 x 1km:s linjeorientering med förflyttning emellan etapperna. Första etappen- 1S(1-start)-1M(mål) sedan 2S-2M osv. Inga kontroller finns men alla sträckor är exakt 1 km så varje etapp börjar med ett snedstreck på linjen och avslutas också med ett snedstreck. Meddela på whats App på 050-3446529(Tomas Wikblom) dina tider så gör jag sedan en sammanställning.(1-4.12, 2-5.29 o.s.v.) Ladda ner egen karta eller ta en karta bakom stjärnhallen från postlådan.

V.2 OK Botnia, Skidorientering i Nedervetil. Det finns nu två skidorienteringsbanor för nybörjare ute vid Nedervetil skidstuga. 2,1km och 2,6km. Kartor finns i en postlåda vid tidtagarhuset. Små skärmar- ingen emitstämpling. Banorna är ute till 21.1.Välkomna!

V.3 IK Falken, Sprintträning Torsdag 21.1 kl 18-19.30 vid Sursik skola i Bennäs. Tre slingor med lätt gaffling och start tre åt gången. Emit och pannlampa med! Kartor laddas upp här så att man kan delta även på andra tider (skärmar och Emit finns endast på torsdagen).

V.4 IF Brahe, Skidorientering vid Holm skidspår i Larsmo. Skärmar finns ute från och med onsdag 27.1. Var försiktig i skidspåret och respektera övriga skidåkare.

V.5 IF Minken, Vecka 5:s(lördag 06.02-onsdag 10.2) träning är spårorientering med start från skidstadion (Kartor finns i postlådan vid klädställningen till höger när Ni kommer till stadion. Alternativt printar Ni ut egen karta ) i Nykarleby. OBS! Det finns två modeller av kartor, ena har stigar och vägar inritade och den andra saknar helt stigarna och vägarna.(Välj själv) Ni skidar 10 km:s spåret i Andrasjöterrängen och när det kommer en kontroll så stannar Ni och märker i den med ett nåltryck(Nål finns på varje kontroll). Antalet kontroller är mellan 10-20 st. Ta ett foto av kartan när Ni är klara och ange Er skidtid och sänd bilden åt TW-050-3446529

V.6 OK Botnia Denna vecka bjuder vi på två nya skidorienteringsbanor vid Nedervetil skidcentrum, kartorna hittas på samma plats som senast och ligger ute hela veckan. Spårnätet har utvidgats sen förra gången. Välkomna! ☺️

V.7 IK Falken Från och med onsdag 17.2 finns det två enkla skidorienteringsbanor vid Lappfors skidcentrum för de som vill slipa formen inför DM, FSOM och FM. Kartor finns utanför skidstugan på anslagstavlan.

V.8 IK Kronan Skidorienteringsträning i Jeussen, vägvisning från Åsbackavägen. Skärmarna på plats 21.2. -27.2. Bana ca. 3 km, små skärmar, ingen emitstämpling. Kartor finns vid skärmen på bilden. Välkomna! IK Kronan⛷❄️

V.9 IF Brahe Sprintträning, vid kontrollerna finns orangefärgade reflexpinnar som hänger i band. Parkering vid Gamla hamn, notera ”förbjudna områden” som inte är utmärkta i terrängen.

V.10 IF Minken Två linjeorienteringar i Nykarleby, Gör dom med bra fart 🙂

V.11 OK Botnia

V.12 IK Falken, I väntan på mindre snö får ni en inomhus orientering att lösa. Orientera dig genom banan under länk för att öva på kartläsning i fart. Ta gärna tid och utmana dina träningskompisar.

V.13 IF Brahe PÅSK Kvartersorientering, vid kontrollerna finns gula band! Kartlänk: https://goo.gl/maps/9QPKd67R6a1HeZM57

V.14 IF Minken

v.15 OK Botnia Tempo och kartminnesträning. Kontrollerna ligger ute från 10.4 till 18.4 kl 17.00. Platsen är Ängöskogsvägens södra ände (se bild). Starta här och spring så snabbt som du kan till skylten som kommer efter ca 250m(högra sidan av vägen). Där finns en karta med första kontrollen, memorera den och ta dig till kontrollen. Ta dig tillbaka till skylten och fortsätt efter vägen till nästa skylt och upprepa orienteringsmomentet. Det är meningen att man skall löpa med så hård fart man kan på vägen och försöka att ta kontrollerna så snabbt som möjligt. Efter femte kontrollen vänder man tillbaks och tar kontroll 6-9 på vägen tillbaks. Banan är ca 4,5km lång.

Kartlänk

V.16 IK Falken Sprintträning i Bennäs. Parkera vi mål och värm upp ordentligt på väg till start. Försök håll lagom hög fart så att du orkar hela banan i ”samma” fart. Kontrollpunkterna är utmärkta med gult snitselband. Kartlänk

v.17 IK Kronan
Sprintträning vid Kronoby Folkhögskola. Kontrollerna är ute 28.4-2.5.2021